Gietvloer over tegels

Ja, het is mogelijk om een gietvloer over bestaande tegels te leggen. Dit proces wordt vaak gekozen vanwege de efficiëntie en kostenbesparing in vergelijking met het verwijderen van de tegels voordat de nieuwe vloer wordt geplaatst. Hier zijn enkele belangrijke overwegingen:

  1. Voorbereiding van de ondergrond: Het succes van het plaatsen van een gietvloer over tegels hangt sterk af van de staat van de bestaande tegels. De tegels moeten in goede conditie zijn, zonder ernstige barsten of losse stukken. Eventuele ongelijkheden moeten worden hersteld alvorens de egaline aangebracht kan worden.

  2. Hechting: Het is essentieel dat de egaline goed hecht aan de tegels. De tegels moeten grondig worden gereinigd en mogelijk geschuurd om een ruwer oppervlak te creëren, zodat de nieuwe vloer goed kan hechten.

  3. Soort gietvloer:  Polyurethaan en epoxy gietvloeren zijn uitermate geschikt om aan te brengen over een tegelvloer. Cementgebonden gietvloeren kunnen ook een geschikte optie zijn.

  4. Dikte van de gietvloer: Over het algemeen zal de gietvloer enigszins in dikte toenemen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de extra dikte geen problemen veroorzaakt, zoals deuren die niet meer open of dicht kunnen maar ook dat de dorpels voldoende hoogte hebben.

  5. Professionele installatie: Het is sterk aan te raden om een professionele installateur in te schakelen voor het plaatsen van een gietvloer over tegels. Bij HDV gietvloeren hebben wij de expertise om de ondergrond correct voor te bereiden en ervoor te zorgen dat de gietvloer gelijkmatig wordt aangebracht.